Stärk demokratin – rösta i EU-valet!

  • Inläggskategori:Aktuellt

Gemensam manifestation i Simrishamn
fredagen den 10 maj.

Om några veckor är det val till EU-parlamentet. Historiskt har valdeltaganden varit lågt i alla medlemsländer, även i Sverige. I senaste EU-valet, 2014, röstade drygt 51% i Sverige, att jämföra med valet till riksdag/region/kommun där valdeltagandet år 2018 var drygt 87%.

Den politiska utvecklingen inom flera av EU:s medlemsländer går i riktning mot ökad traditionalism, konservatism och nationalism. Mänskliga rättigheter attackeras, oberoende rättsväsende ifrågasätts, yttrande- och tryckfrihet begränsas, flyktingar interneras, kvinnors rättigheter försvagas och civilsamhällets organisering försvåras. Demokratin, som vi känner den, är under press.

Vi fyra partier har olika uppfattningar om flera saker men vi har en gemensam grund för vår politik – respekt för mänskliga rättigheter och idén om varje människas lika värde.

Därför går vi nu ihop i en gemensam manifestation med syfte att få så många som möjligt att rösta i EU-valet.

Fredagen den 10 maj kl. 14-16 kommer vi samtliga partier att finnas på stan (Simrishamn) för att dela ut vårt material, prata med alla som vill och självklart svara på frågor.

Klockan 16 fortsätter vi med after-work/mingel i trädgården på hotell Svea. Baren är öppen, enklare förtäring finns att köpa och varje parti kommer att ge en kort presentation av de viktigaste valfrågorna. Framför allt vill vi att så många som möjligt, under lite avslappnade former, ska kunna ställa sina frågor och få svar.

Vi behöver vara många som röstar den 26 maj!

För mer info kontakta

Feministiskt initiativ: Gurun Schyman, gudrun@schyman.se

Socialdemokraterna: Lars Johansson, lars@cflihbg.se / Berit Olsson, bettanskillinge@hotmail.com

Miljöpartiet: Hans-Olof Höglund, hansolof.hoglund@gmail.com

Vänsterpartiet: Mats Sundbeck, mats.sundbeck@bredband.net