Pressmeddelande ”metoo – kampanjen från F! Österlen

  • Inläggskategori:Evenemang

#metoo-kampanjen har fått hela Sverige att rikta blicken mot den tystnadskultur som så länge möjliggjort mäns strukturella våld mot kvinnor. F! Österlen arrangerar manifestation, musik och möte.

 När #metoo-rörelsens alla berättelser nu får allt fler att förstå att det inte handlar om enskilda kvinnor (eller män) som vid enskilda tillfällen råkar ut för enskilda ”skitstövlar” utan att vi faktiskt har ett stort samhälleligt, strukturellt, problem, måste vi agera. Vi måste ställa krav på en annan ordning. Vi måste framhärda i att sexualitet och kärlek utan förtryck är möjligt. Vi måste säga Nej till övergreppen så att vi kan säja Ja till kärleken!

Lördagen den 25 november påminner vi oss om att vi inte är ensamma, att strategier för att motverka våldet finns och att vi som kämpar mot våldet har mycket att lära av varandra. F! Österlen, Tjejjouren i Lund och den nystartade tjejjouren i sydöstra Skåne bjuder den 25 november in till en temadag med syfte att belysa vikten av att prata om våldet. Vi manifesterar och för samtal om #metoo-rörelsens kraft, unga kvinnors särskilda våldsutsatthet och tjejjourernas roll i kampen mot våldet. Vi samlas på Stortorget i Simrishamn kl 13 för en manifestation och fortsätter sedan, i samarbete med tjejjouren i Lund, med musik, föreläsning/ work-shop på Rådhuset, kl 14-17. https://www.facebook.com/events/189248601642217/. Alla är välkomna!

För mer info kontakta undertecknad

 

Gudrun Schyman

Klockaregården

S-272 94 Simrishamn

Sweden

Mobil: +46703439592

www.schyman.se

www.maktakademi.se

http://www.fiosterlen.se

25 november affich