Rapport från Samhällsbyggnadsnämnden 2016-04-28

  • Inläggskategori:Rapport

Något försenad rapport men det har sina skäl som jag här kortfattat ska försöka redogöra för.
Det gäller ärendet om upphandlingen av spolbilar till VA enheten. Detta har tidigare skötts av Gislövsmaskiner under lång tid.
Nu hade tydligen ett annat företag utanför kommunen fått uppdraget.
Detta reagerade vi emot eftersom småföretagandet på landsbygden är av största vikt att både uppmuntra och ge åtminstone samma förestättningar inför en upphandling som de större.
Att kvinnor och män väljer att satsa i kommunen,bosätter sig här,har barn som går i skolan är helt  fantastiskt!
Jag lämnade in en skriftlig reservation som finns att läsa på hemsidan( protokoll och kallelser) Erbjöd även (m) att skriva under vår reservation,fick svaret att de skulle tänka på det.
Detta skedde inte mycket p g a att det i skrivelsen fanns att läsa ” en jämställd landsbygd ”och dessutom kom från F! kanske…..

Det som vållat många sömnlösa nätter och gråa hår är ärende 20 utegym i Bäckhalladalen,ett medborgarförslag.
Här fick vi diskussion om trygghet tillgänglighet ur ett jämställdhetsperspektiv,riktigt givande.
För vem är det tryggt? Hur upplevs trygghet,är det skillnad på tjejers otrygghet/trygghet jämfört med killar? Hur tillgängligt är det? Kan en ta sig dit med kollektiva färdmedel? även kvällstid eftersom det finns ett elljusspår?
Viktigt att det satsas ur ett jämställdhetsperspektiv då detta innebär inkludering av fler och främjar folkhälsan,det borde ju egentligen vara en självklarhet….
Fick även ett litet grattis från en ledamot,vilket kändes toppen.
Gick därifrån efter tio timmar med en go känsla att vi alla räknas.

Men vad hjälpte det? JÄMSTÄLLDHETEN ströks av ordföranden efter mötet tydligen,fast nu var hens förklaring att nämnden bestämt så.
När jag även ifrågasatte detta med att samma person alltid justerar samtliga protokoll fick jag svaret att det är så det ska vara.

Så styrs samhällsbyggnadsnämnden i Simrishamns kommun anno 2016!

ingmarie
Ingmarie Jacobsen ledamot SBN för F!