Gudruns liv blir film!

  • Inläggskategori:Debatt

– Det finns en berättelse här som är större än det som hände kring valet. Du får följa en politikers vardag med många spännande möten, säger Helene Granqvist.

Gudrun blir filmBILD: MAJA SUSLIN / TT

I veckan fanns filmteamet med på kommunfullmäktiges möte i Simrishamn där Gudrun Schyman är kommunpolitiker och de har följt hennes homepartyturnéer för Fi. Partiledaren har varit väldigt öppen, säger Helene Granqvist.

– Här har vi en nutida politiker som har rockstjärnestatus i vissa kretsar och är paria i andra. Jag vet inte hur många gånger vi har varit med när det kommer fram folk som vill skälla ut henne eller ta en selfie med henne. Men hon har en stark integritet och kan sätta gränser och det är också ganska spännande.

Filmen om Gudrun Schyman ska bli en 90-minuter lång dokumentär. Producenten hoppas på filmpremiär på Göteborgs filmfestival nästa år och att den sedan ska visas i såväl svenska som internationella tv-kanaler.