Margarethe Kuhn Müntzing i Ystads Allehanda 14-02-10: ”Vi har råd med personalen”

  • Inläggskategori:Debatt

”Jag undrar: Är det inte vi som politiker som fått i uppdrag att lägga en budget? Vad ska vi med politiker till om vi tycker att det är personalen som ska lösa budgetfrågan? 3,2 miljoner en rätt obetydlig summa när det kommer till att säkerställa Simrishamns kommuns personals trygghet och förtroende för kommunen. Och, framför allt, är det en skitsumma för de som är beroende av assistentstöd. Som den unga kvinnan som efter en operationsmiss behöver assistans dygnet runt med rätt kunskap om henne. Hon och hennes goda man är, med rätta, mycket oroliga inför framtiden. Om majoriteten i min nämnd röstar igenom förslaget att lägga ut assistenterna på entreprenad kommer jag att bli bli mycket besviken, för jag vet att de är människor med hjärta och inlevelseförmåga. Nu har de chans att visa det. Om Feministiskt initiativs budget hade antagits hade det funnits utrymme för att behålla assistenterna i kommunal regi. Och bemöta personalens önskan om heltid med anständiga löner och arbetsförhållanden.”

Läs hela artikeln

Margarethe II