Publik- och kritikersuccé besöker Simrishamn 1/3, 2013

  • Inläggskategori:Evenemang

Med fantastiska recensioner och utsålda föreställningar på både Orionteatern och Dramalabbet i Stockholm ger sig ”Men det skulle ni aldrig våga” ut på turné i Sverige. Med skådespelare ur den feministiska teatergruppen Gruppen fortsätter Astrid Menasanch Tobiesons kritikerrosade föreställning att erövra Sverige.

”Det är inte personer, tider eller platser det är frågan om, utan det tillstånd som det här samhället försätter sina medborgare i. Leta där så finner ni svaren, men det skulle ni aldrig våga.” 

Vet DU att 4 725 326 personer är direkt traumatiserade av patriarkatet, att 248 000 barn lever i fattigdom i Sverige, att nästan var femte kvinna använder sömnmedel eller antidepressiv medicin och att integreringsmetoderna i Sverige går ut på ordlära? I ”Men det skulle ni aldrig våga” möter vi JAG.

JAG lever. JAG är inte pengar. JAG är en av dem som Statistiska centralbyråns statistiska rapporter baseras på. De som läser vet att det finns siffror i Statistiska centralbyråns statistikrapporter. Att det finns människor bakom siffrorna vet de som ser. Och sen finns det ett steg till…

Samhällsförändring är Astrid Menasanch Tobiesons främsta drivkraft. I sitt debutverk har hon lyckats att både förmedla och realisera det med häpnadsväckande genomslag. ”Men det skulle ni aldrig våga” har även publicerats i Riksteaterns utgåva ”Ny text vol.5”, en antologi med nyskriven dramatik.

Simrishamn – valfisken, 1 mars kl 19.00. Arrangör: Simrishamn Riksteaterförening. För biljettbokning och info: www.simteater.se eller kontakta info@simteater.se.

Kolla in en affisch.

Läs mer på Facebook.