Rapport från torgmanifestation på dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor 2011-11-25

  • Inläggskategori:Rapport

Den 25 november samlades ett 15-tal kvinnor, män och barn på torget i Simrishamn för att tända marschaller och tänka på alla de kvinnor och barn som lever i en verklighet som inbegriper fysiskt och psykiskt våld.

Vi placerade marschallerna i en grupp och ställde oss i en ring runt dem. Det var mycket svårt att få dem att brinna och Charlotte parkerade sig i telefonautomaten där vinden var stilla för att få fart på elden. Då de brann ordentligt ställdes marschallerna ut bland de andra.

Då och då blåstes lågan på någon marschall ut av den hårda vinden och det påminde oss om all de kvinnor världen över som inte kommer bort från sin förövare förräns deras liv tagit slut. Trots kastvindar och regn så anslöt sig två förbipasserande kvinnor och en man till vår grupp och stod en stund tysta i vår ring.

Vid pennan: Margarethe Müntzing