Manifestation för avskaffandet av våld mot kvinnor

  • Inläggskategori:Evenemang

Fi Österlen välkomnar alla medlemmar och vänner att vara med och uppmärksamma den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor fredagen den 25 november.

Vi hoppas att så många som möjligt kan sluta upp med minst en marschall i handen på torget framför Rådhuset i Simrishamn på fredag klockan 17.00. Vi kommer ställa oss i ring runt de tända marschallerna och skänka våra tankar till den unga kvinna som misshandlades till döds i Ystad alldeles nyligen inför ögonen på två barn. Och vi ska tänka på alla miljontals flickor och kvinnor över hela världen som blir utsatta för fysiskt, psykiskt och sexuellt våld. Dagligen, varje timme och varje minut.

Idag (25/11) presenterar Feministiskt initiativ en rapport med anledning av att det är FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Läs rapporten här: http://feministisktinitiativ.se/downloads/grasrot/mansvaldmotkvinnorrapport2011.pdf