Fi Österlen stödjer Påskupproret mot utförsäkringarna

  • Inläggskategori:Evenemang

Såsom en av de drabbade av den numera väldebatterade reformen ”utförsäkring” stödjer jag Påskupproret till fullo.

För min egen del utförsäkrades jag vid förra årskiftet, dvs 2009/2010. Inte för att jag var frisk (vilket jag hade läkarintyg på) utan för att mina dagar var slut. Jag skrevs in på Arbetsförmedlingen i den sk arbetslivsintroduktionen och fick gå med i a-kassan för att få någon form av ersättning. Efter många års sjukskrivning och ingen arbetsgivare var det inte lätt att hitta någon a-kassa som tog emot mig, efter flera försök lyckades jag dock. Min ersättning blev lägsta möjliga, dvs för min del dryga 5000 kr/månad mot dryga 10000 kr/mån i sjukpenning. Så var jag då tvungen att introduceras på Arbetsförmedlingen och där ledde det efter några möten med handläggaren till att hon insåg att jag var för sjuk för att delta i någon aktivitet. Så efter de tre månaderna sjukskrevs jag igen…

Det enda denna utförsäkring ledde till var att jag mådde ännu sämre i min sjukdom, utmattningssyndrom som jag inte fått någon adekvat rehabilitering för under alla år jag varit sjukskriven. Att dessutom få mindre pengar att leva på skapar en enorm ångest och oro. För min egen del hade jag tur då jag har föräldrar som kunde hjälpa mig ekonomiskt. Jag vet ju att det är många som är och har varit i samma situation som jag och som har och har haft det betydligt värre! Så självklart stödjer jag Påskupproret mot utförsäkringarna, för allas vår skull då det kan drabba vem som som helst som blir sjuk en längre tid. Jag hoppas att även du som läser detta gör detsamma, det kan drabba även dig eller någon av dina närstående!

Vid pennan: Karin Månhav (Fi Österlen)

Stoppa utförsäkringarna – stöd Påskupproret i Malmö måndagen den 25 april!
Måndag den 25 april samlas påskupproret på torg i hela landet för att manifestera mot de inhumana utförsäkringar som den borgerliga regeringen genomfört. På Gustav Adolfs torg i Malmö avlöser artister och företrädare varandra för att protestera mot denna omänskliga politik. Manifestationen börjar klockan 14.00.