Möt fördomar med fakta!

”Historisk kunskap är viktig för att förstå dagens högerextremism”, skriver några medlemmar från F! Österlen på insändarsidorna i dagens Ystads Allehanda.

Idag, torsdag 10/2 kommer en föreläsare från föreningen Expo till Simrishamn. Expo är en organisation som i decennier arbetat med att kartlägga just högerextrema gruppers framväxt och organisering i Europa och de har också stora kunskaper om vilka uttryck det här tar sig i Sverige. Historiskt och i nutid. Den kunskapen behöver vi för att kunna lyfta diskussionen till en öppen dialog. Vi vill som politiskt aktiva ta vårt ansvar genom att forma en politik som motarbetar varje form av diskriminering. Men vi vet också värdet av samtalen kring köksborden så vi hoppas att många, precis som vi, vill få sakliga argument för de fortsatta diskussionerna.

Föreläsning med EXPO
Var: Grand, Storgatan 13, Simrishamn
När: Torsdagen 10 februari kl. 17.30
Fri entré, servering

Läs vår insändare i Ystads Allehanda här.

Stäng meny