Föreläsning med EXPO i Simrishamn 10/2

  • Inläggskategori:Evenemang

Feministiskt initiativ på Österlen tar initiativ till en föreläsning på temat – Rasist eller bara rädd?

Högerextrema grupper organiserar sig alltmer i Europa. De ställer upp i val och formerar sig i politiska partier. Det finns en historia att lära av och det är viktigt att vi sprider de kunskaper som finns. Utifrån utvecklingen i Skåne och på Österlen, synliggjort bl.a. i höstens valresultat i skolorna, där SD på många håll blev största parti, och mot bakgrund av händelserna med de systematiska trakasserierna och slutligen stenkastningen mot en somalisk kvinna i Tomelilla, tycker Feministiskt initiativ att det är dags att göra något. Vi tror att många behöver mer kunskaper för att fritt kunna agera och diskutera i frågor som rör föreställningar kring invandring och värderingar. Kan vi inte öppet prata om utvecklingen i samhället lämnar vi fältet fritt för extrema åsikter byggda på dålig kunskap och fördomsfulla föreställningar om att människor har olika värde.

Därför har vi bjudit in Alexander Bengtsson från EXPO. Torsdagen den 10 februari kommer han vid lunchtid ha en föreläsning på Kastanjeskolan i Tomelilla och på kvällen, samma dag, kl. 17.30, arrangerar Fi ett öppet möte på GRAND i Simrishamn.

Stiftelsen EXPO har länge arbetat med folkbildning kring religiös och politisk extremism och har dokumenterade kunskaper på området. Vi hoppas därför att många kommer till föreläsningen, som också kommer att avslutas med en kortare politikerpanel.

http://expo.se/