Feministiskt initiativ Österlen höjer ribban ytterligare!

  • Inläggskategori:Debatt

Söndagen den 23 januari hade Feministiskt initiativ Österlen årsmöte i Simrishamn. En ny styrelse tillsattes och en gedigen verksamhetsplan för det kommande året antogs.

Årsmötet samlade 25 entusiastiska och nyfikna medlemmar. Det totala antalet betalande medlemmar är idag 28. Verksamhetsberättelsen, som visade på hur Fi Österlen under ett år har gått från att bilda förening, till att fullborda en valrörelse i två kommuner, till att bli det tredje största partiet i Simrishamns kommun, antogs med stort jubel.

Verksamhetsplanen för 2011, som också antogs, visar på en hög ambition och att Fi Österlen är beredda att höja ribban ytterligare. Man har redan gjort högt uppskattade besök hos samtliga förvaltningschefer i Simrishamns kommun och nu planeras för verksamhetsbesök i samtliga förvaltningar under den kommande mandatperioden.

Runt tio medlemsmöten om året räknar man med, möten som också ska vara forum för diskussion om kommunpolitiska frågor. Fi Österlen har också bestämt sig för att synliggöra allt arbete genom att använda hemsidan flitigt för att hålla en ständigt växande skara följare uppdaterade.

Fi Österlen har också målsättningen att möta befolkningen i hela Simrishamns kommun och på Österlen. Därför planeras bland annat byabesök i 17 av Simrishamns tätorter under namnet Fika med Fi Dessutom ordnas öppna möten med Gudrun Schyman och Fi Österlen under namnet Feminist – vad då? Hallå! Mötena ska innehålla samtal om feminism och svara på frågor kring varför det är viktigt att arbeta med jämställdhet i en kommun. Möten ska också hållas i Tomelilla och Ystad. En studiecirkel, öppen för alla, med både diskussionsmöten och öppna föreläsningar, planeras med start under våren.

Den nyvalda styrelsen består av:
Julia Falkman – ordförande
Gudrun Schyman – vice ordförande
Charlotte Rydell – sekreterare
Camilla Backman – kassör
Ingmarie Jacobsen – ledamot
Fredrik Öster – ledamot
Kåge Klang – ledamot
Ina Jacobsen – suppleant
Matilda Pyk – suppleant

Verksamhetsplan_F!_Österlen_2011

Protokoll från F! Österlens årsmöte 110123