Lyckad fest för Fi:s framgångar!

  • Inläggskategori:Evenemang

Söndagen den 17 oktober firades Feministiskt initiativs framgångar i Simrishamns kommun. Vi bjöd in våra väljare, sympatisörer och gratulanter till ett tårtkalas på Österlens museum.

Vi hade nog trott att de 60 stolar som fanns i rummet skulle räcka, men när folket började komma verkade kön aldrig att sina. Vi räknade till 100 besökare!

Alla ville har tårta!

När tårtorna tagit slut och kaffet var uppdrucket hälsade jag alla hjärtligt välkomna till denna historiska fest. För första gången i historien tar ett feministiskt parti plats i ett parlamentariskt sammanhang. Det var inte undra på att jag fick rysningar när jag sa det, applåderna var ett faktum. Sen presenterade jag en av våra blivande fullmäktigeledamöter – Gudrun Schyman!

Gudrun håller tal

Efter talet blev det en exklusiv soffintervju med samtliga fullmäktigeledamöter; Gudrun Schyman, Stina Gustafsson, Charlotta Rydell och Jacques Öhlund. Åh, hur de bjöd på sig själva och de var väldigt öppna och svarade snällt på mina frågor, det lockade till många skratt. Sen var det publikens tur att fritt ställa frågor eller komma med önskemål till de fyra ledamöterna. Det diskuterade allt ifrån återväxten inom politiken, till möjlighet att tanka biogas, till oron för en ökad brottslighet, till kulturens betydelse i kommunen. Och en idé om en studiecirkel i genuskunskap tog form. Något som vi absolut kommer att jobba vidare på.

Exklusiv soffintervju med fullmäktigeledamöter

Skivaktuella och helt grymma Maria Anderberg från Brösarps backar fick avsluta kvällen. Med egna och andras låtar, berörde hon säkert både ett och annat feministiskt hjärta.

Vi hann aldrig med det förberedda feministbingot och den grekiska ringdansen. Men så bra, då har vi ju all anledning att snart ha fest igen!

// Julia Falkman, ordf. Fi Österlen